Zamieszczone przez Kiniu
Nowa octavia - kiedy kupować?
Zwiń
X
-
Nowa octavia - kiedy kupować?
Witam,
macie może jakąś koncepcję odnośnie terminu zakupu nowej octavii? Planuję wziąć samochód w leasing i teraz pojawia się pytanie - zamawiać teraz i odebrać samochód w grudniu czy poczekać do początku roku i polować na jakieś spady, które zostaną z nierozliczonych zamówień?
Poluję na 1.4 tsi combi elegance z ewentualnie kilkoma dodatkami (pakiet business, przyciemniane szyby, ksenony).
Będę wdzięczny za wszelkie rady.
Pozdrawiam
-
-
ogolnie jak wyprzedaze to tylko to co maja na stanie kupować mozna teraz odezwij sie do forumowych sprzedawców zrobia ci fajba cene proponuje danielcia on chyba na najlepsze ceny ze zadna promocja na koniec roku tego nie przebijeBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pikokishzamawiać teraz
Zamieszczone przez blackrsogolnie jak wyprzedaze to tylko to co maja na stanie kupować mozna teraz
Pisz do danielcio ma naprawdę bardzo dobre ceny http://forum.octaviaclub.pl/profile....profile&u=5900 sprawdzony i pewny forumowy dostawca aut
lub powołaj się na OCP i pisz do:
pracownik działu handlowego Skody Carsed w Mińsku Mazowieckim.
dane:
Jakub Jaczewski
511 143 961
[email protected]PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOpracownik działu handlowego Skody Carsed w Mińsku Mazowieckim.
dane:
Jakub Jaczewski
511 143 961
[email protected]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cool_torunPod koniec roku podejrzewam że salony będą mocno wietrzyć magazyny,zwłaszcza będą uciekać z silnikami nie spełniającymi normy EURO5 (więc 1.9 TDi ostatki). Tak więc podejrzewam że będzie szansa no spory bonus i auto od ręki - minusem będzie ustalona już konfiguracjaBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
pikokish, nie chce Cię martwić.... ale auta zamawiane teraz wchodzą na produkcje styczen-luty 2011... niestety wszyscy rzucili się na auta z kratkami i pokończyły się limity produkcyjne na 2010. Zamów auto teraz... będziesz miał gwarancje ceny, a odbierzesz sobie na spokojnie po nowym roku.
A jeśli chodzi o auta dostępne od ręki to 1.4 TSI jest prawie nieosiągalny u większości dealerów. Wyprzedaż w tym roku będzie bardzo kiepska bo nie będzie samochodów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez milleniuszA może taki manewr - kupujesz teraz z kratką, odliczasz cały VAT, a w styczniu przerejestrowujesz na osobowy? Jakby nie liczyć, z 10 tysięcy zostanie w kieszeni, nie bez powodu taki teraz ruch w segmencie aut ciężarowych.Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
U mnie jeszcze można zamawiać wersję Combi gorzej z wersja liftbackDOBRE OFERTY NA NOWE SAMOCHODY :SKODA ORAZ OPEL, KIA, FIAT, JEEP, PEUGEOT
INTER AUTO KRAKÓW tel.501056142
[email protected]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fanA niby jak to mozna zrobic? :ideia:
Trochę to uciążliwe, ale za różnicę między 6 tysięcy, a pełnym odliczeniem VAT-u, to chyba warto to przejść. A jako że od przyszłego roku nie będzie można odliczać VAT-u od benzyny i części, to kratka będzie już niepotrzebna, natomiast raz odliczonego podatku nikt już nie zakwestionuje.
No i przed tym manewrem zalecałbym jednak konsultacje z jakimś doradcą podatkowym, bo ja to ćwiczyłem jeszcze w poprzedniej vatowej promocji, czyli z 6 lat temu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maclukeZamieszczone przez andrzejmWłaśnie się dowiedziałem, ze mój samochodzik odbiorę nie w listopadzie ale chyba dopiero w styczniu.
zamówiłem kombi 1.8 tsi w połowie sierpnia i ciśnienie mi dziś wzrosło!!!
planowany odbiór połowa listopada>Focus II
>OII combi 1.8
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez m.b.zamówiłem kombi 1.8 tsi w połowie sierpnia i ciśnienie mi dziś wzrosło!!!
planowany odbiór połowa listopada
Komentarz
-
-
To ma byś samochód z tzw kratką i do produkcji idzie podobno w ostatnim tgodniu października, jest szansa na odbiór w połowie IX. W zamówieniu zapisano termin20.11 ale po tym co tu czytam to mam nadzieję że na całkowity zwrocik Vatu się załapię.
Ale mam pytanie co w przypadku gdyby dealer nie dotrzymał umowy i auto byłoby dostarczone już w styczniu?
dla mnie to jest już konkretna kasa stracona można oczywiście zrezygnować z zamówienia i kupić coś innego ale nie nie nie nie dopuszczam tej myli.
Jak myślicie teraz już czysto hipotetycznie pozostanie wojować o dodatkowy rabat :klotnia choć wydaje mi się że cenę udało mi się już otrzymać niezłą.>Focus II
>OII combi 1.8
Komentarz
-
-
Z tego co wiem trudno będzie salonom zrealizować jeszcze w 2010 aktualnie składane zamówienie. Chyba ze mają jakaś wcześniej zamówioną pule na którą czekają. Ja na swoja czekam od czerwca 2010 ma być już niedługo .... i przyznaję ze już nie mogę sie doczekać1. Skoda felicja 1.6 GLX
2. Opel Astra II, 2.O DI sedan
3. Już niedługo (mam nadzieję) O2FL 1.9 diesel, elegance w kombi
Komentarz
-
-
No coż wydaje mi sie ze w takim przypadku trzeba siedzieć na głowach sprzedawców i dopytywać jak wygląda sytuacja, za nieterminową realizację zamówienia raczej chyba nie ma co sie spodziewać benefitów np. w postaci dodatkowego upustu1. Skoda felicja 1.6 GLX
2. Opel Astra II, 2.O DI sedan
3. Już niedługo (mam nadzieję) O2FL 1.9 diesel, elegance w kombi
Komentarz
-
Komentarz